2021. 07. 14., szerda, 13:03

Ingyenjegyet kapnak az EFOTT-ra a koronavírus védekezésben résztvevő hallgatók

Ingyenes belépőt igényelhet az EFOTT-fesztivál nulladik napjára a koronavírus elleni védekezésben szerepet vállaló mintegy kilencezer egyetemi hallgató - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A közleményben azt írták, hogy a járvány elleni védekezésben jelentős szerepet vállaltak az egyetemi hallgatók; 2020 őszétől több ezren teljesítettek szolgálatot a koronavírussal szembeni küzdelemben.

A kormányhivatalok kirendelése alapján szűrési programokban dolgoztak, betegellátási feladatokat támogattak, önkéntes tevékenységükkel pedig az Országos Mentőszolgálat munkáját segítették.

Tavaly október óta a mentőknél több mint 62 ezer műszakot teljesítettek a hallgatók, kórházakban, klinikákon több mint 8700 fő vett részt az egészségügyi ellátásban.

A koronavírus elleni védekezésben jelentős szerepet vállaló hallgatók számára 9000 ingyenjegyet biztosítanak az idei EFOTT nulladik napjára. A Velencei-tavi fesztiválra, augusztus 10-ére szóló belépőkhöz a rendezvény honlapján juthatnak hozzá a fiatalok, az ehhez szükséges kódot hamarosan e-mailben kapják meg az érintettek.

A 0. napon fellép a Soulwave, Dzsúdló, a Vad Fruttik, és a Punnany Massif is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: