2021. 07. 09., péntek, 09:02

Kaposvári csicskásokkal végeztette az illegális hulladékégetést - Verte őket, a család maradékát ehették

Kaposvár belvárosában csalogatta magához a rászorulókat illegális hulladékégetésre egy 39 éves férfi, aki aztán az ígért fizetés helyett veréssel vette rá őket a munkára. 6 évet kaphat. 

Veszélyes hulladékokból nyerte ki az eladható fémeket

Egy kaposvári férfi telephelyén, illetve egy külvárosi ingatlanának udvarán is olyan veszélyes hulladékot – használt háztartási gépeket, gumiabroncsokat, gépjárműveket - tárolt, amelyre engedéllyel nem rendelkezett. A hulladékból bontással és égetéssel akarta kinyerni a még értékesíthető, fém tartalmú anyagokat, ehhez azonban segítségre volt szüksége.

 

 

Kaposvár belvárosában toborozta a rabszolgáit

A férfi 2019-ben az illegális tevékenység végrehajtására úgy szerzett munkaerőt, hogy Kaposvár belvárosában szólította le a sértetteket, vagy ismerősei révén ajánlott nekik munkát. A napi 5000 forint, élelmiszer és cigaretta juttatás helyett azonban a sértettek kis idő elteltével pár száz forintot és némi élelmet – jobbára a vádlott családjának maradékát – kaptak.

 

Verte a csicskásait, volt akit napokra a garázsba zárt

Amikor a munkások közölték a férfival, hogy nem akarnak tovább dolgozni neki, a vádlott fenyegette, illetve ököllel ütötte, megrúgta és fellökte őket, ha „elszöktek”, visszavitette a sértetteket, volt olyan dolgozója, akit „engedetlensége” miatt napokra a garázsába zárt.

 

A vádlottal szemben 6 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, valamint 7 év közügyektől eltiltást indítványoztak, a vád sanyargatással elkövetett kényszermunka bűntette és más bűncselekmények.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: