2021. 07. 06., Kedd, 10:13

13 éves kislánnyal szexelt lakáshasználatért cserébe az 52 éves somogyi pedofil

Tizenkét év börtönbüntetést indítványozott az ügyészség azzal a férfival szemben, aki szexért cserébe engedett lakáshasználatot egy 13 éves lánynak.

Az 52 éves férfi 2020 nyarán több kiskorúval is megismerkedett, és gyakran vendégül látta őket a siófoki lakásában. A férfi felajánlotta a sértettnek, hogy ha vele szexuális kapcsolatot létesít, másokat is felvihet az ingatlanba. 

A vádlott többször is közösült a lánnyal, annak ellenére, hogy tudta: a 14. életévét még nem töltötte be. A lány cserébe a lakásban másokkal is végezhetett szexuális cselekményeket

A lány 2020 szeptemberében feljelentést tett a hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt már büntetett férfi ellen, akit a nyomozók rövid időn belül azonosítottak és elfogtak, majd a bíróság letartóztatott.

Az ügyészség gyermekprostitúció kihasználása és szexuális visszaélés miatt emelt vádat ellene. A vádhatóság a 12 év szabadságvesztést arra az esetre indítványozta, ha a férfi a bűncselekmények elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a vádlottat végleges hatállyal tiltsák el minden olyan foglalkozástól, amelyben 18. életévét be nem töltött emberek nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné, illetve ilyen emberekkel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban állna.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: