2021. 07. 06., kedd, 11:17

Egy egész elefántcsordát költöztetnek el Angliából Kenyába

Egy 13 tagú elefántcsordát költöztetnek egy angliai magánvadasparkból Kenyába, hogy szabadon engedjék őket a vadonban - írta a The Guardian.

A csorda majdnem minden tagja fogságban jött világra, ám az állatvédők reményei szerint "visszavadíthatók". Az elefántok között, amelyek egy kivételével a Canterburyhez közeli Howletts vadasparkban születtek, három borjú is van.

A maga nemében úttörő, gigászi küldetést, melynek során mintegy 7 ezer kilométeres repülőút is vár a hatalmas testű emlősökre, az Aspinall állatvédő alapítvány, a kenyai vadvédelmi hatóság és a Sheldrick Wildlife Trust vadmentő szervezet hajtja végre.

Az állatokat valószínűleg nagy méretű ketrecekben, altatás nélkül szállítják majd, dél-afrikai elefántszállítási szakemberek segítenek a feltételek kialakításában.

 

 

Kenyába érkezésük után a veszélyeztetett állatokat fél évig karámban őrzik majd, ahol az állatvédők figyelemmel kísérik, hogyan alkalmazkodnak a megváltozott éghajlathoz és a betegségekhez. Az angol vadasparkot üzemeltető Aspinall alapítvány sikeresen szoktatott vissza a vadonba gorillákat, orrszarvúkat és más fajhoz tartozó állatokat. 

Idén állapította meg a Természetvédelmi Világszövetség elemzése, hogy az afrikai elefánt nem egységes faj, hanem két fajra, a szavannaira és az erdeire oszlik. Mindkettőt a kihalás fenyegeti.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: