2021. 07. 05., hétfő, 10:02

Hétvégén megsütöttek egy közel 60 kilós harcsát Balatonlellén, világrekordot érhet!

Megsütöttek egészben egy 57 kilós harcsát Balatonlellén szombaton délután. A harcsasütő világrekord-kísérlet sikerült, a Guinness Rekordok Könyvébe pedig egy hónap múlva kerülhet be az attrakció, ha a hitelesítési folyamat során mindent rendben találnak.

Kalocsán nevelgették azt a harcsát, amelyet egészben sütöttek meg, a hal naponta 4-5 kiló keszeget fogyasztott el, szombaton azonban ő került terítékre. Rózsa Gábor mesterszakács ötlete volt a világrekord-kísérlet, amelyre Balatonlelle önálló várossá válásának 30. évfordulója alkalmából rendezett XXIII. Juliális Fesztivál keretében került sor.

7 óra 15 perc alatt készült el a harcsa, és 468 adag ételt osztottunk ki – tudta meg a Pecaverzum Rózsa Gábortól, aki elmondta azt is, minden nehézséggel, ami létezik, szembe kellett nézniük a maratoni hosszúságúra nyúlt sütés során.

„A rutin meg az évek, és a nem létező forgatókönyv, amit használtunk, azok segítettek. Először egy villanymotoros forgatóval kezdtük, de az nem vált be, ezért át kellett állni manuális módszerre, valamelyik kollégám mindig kézzel forgatta. Az egyik fordításnál ráadásul megroppant a farokrésze, és onnantól kezdve a rögzítések nem úgy viselkedtek, ahogy kellett volna” – részletezte, milyen problémák adódtak, amelyeket azonban sikerült megoldani, és a hal végül megfelelően átsült.

Mindenki, aki kóstolta, meg volt vele elégedve. Ez jelen pillanatban magyar- és világrekord, mert ilyen még nem történt sehol
 
Ahhoz, hogy a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhessen, rendben kell, hogy találják az elküldött dokumentációt a nemzetközi hitelesítő bizottság tagjai, ez folyamat körülbelül egy hónapig tart – szögezte le a mesterszakács. Az eseményen egy hatalmas üstben halászlét is főztek, abból is lehetett vásárolni.

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: