2021. 07. 02., péntek, 09:50

Úszó egyetemet terveztek középiskolások Csopak vízpartjára

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezte meg az Ugrás a jövőbe nevű pályázatot középiskolásoknak.

A budapesti Madách Imre Gimnázium 10. osztályos tanulói tervezték meg a FUCS, azaz Floating University Csopak fantázianevű projektet - írja az Építészfórum. A megtervezésére azért vállalkozott a csapat, mivel hamarosan ők is a felsőoktatásban szeretnének továbbtanulni, így kézen fekvő volt valami olyat alkotni, ami fontos számukra. A FUCS egy hexagonális elemekből álló campust helyeztek a csopaki öbölben, ami félig a vízen lebegne, félig a szárazföldön állna.

 

Forrás:Építészfórum

 

A Floating University Csopak három karból állna, amelyek fontos szerepet tölthetnek be a Balaton térségében: környezetvédelmi, egészségügyi és informatikai karon.

 

Forrás:Építészfórum

Tervük azért is érdekes, mert míg nyáron oktatási szünet van élvezhető a megszokott módon a strandolás, viszont a másik három évszakban, amikor az infrastruktúra egy kicsit megpihen, nem lenne üres a város, hiszen megannyi egyetemista töltené meg azt. Az egyetemhez egy saját applikációt is terveztek, ez a CSAPP, amellyel elektromos rollereket lehetne bérelni, helységet foglalni és a menza aktuális menüjét is elérhetnék a hallgatók.

 

Forrás: Építészfórum

Óriási!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: