2021. 06. 30., Szerda, 11:21

A Nagy Potenciateszt eredménye: Minden ötödik magyar férfi nem bízik a cerkájában

Több mint tízezer magyar férfi töltötte ki a Nagy Potenciatesztet, mely számos meglepő eredménnyel szolgált többek közt azzal, hogy minden ötödik férfi aggódik azon, hogy a szex végéig áll-e a cerkája.

A kutatás célja az volt, hogy felmérjék a potenciazavarok előfordulását a hazai férfitársadalom körében. Általánosságban elmondható, hogy a férfiak 

  • 14 százaléka hetente 4–5,
  • közel harmada 3–4 alkalommal él nemi életet,
  • 18 százalékuk pedig egyáltalán nem él szexuális életet.

Minél idősebb valaki, annál jellemzőbb a szexmentesség: míg a 18–50 év közötti felnőtt férfiaknál csupán 13-15 százalékos ez az arány, addig az 51–65 év közötti korcsoportban már 22 százalékos, a 65 évnél idősebbek körében már 43 százalékra emelkedik ez a mutatószám.

Az eredmények elszomorítóak, hiszen a férfiak döntő többsége (99,4 százalék) fontosnak tartja a kielégítő, aktív szexuális életet. De vajon mi állhat annak hátterében, hogy ilyen nagy a különbség a vágyott állapot és a valóság között?

A helyzet az, hogy a férfiak egyrészt félnek attól, hogy potenciazavaraik miatt nem sikerül teljesíteniük az ágyban, másrészt a szégyenérzet miatt nemigen fordulnak orvoshoz ezzel a problémával. 

A felmérés is alátámasztja a fentieket, hiszen a válaszadók

  • 21 százaléka (azaz minden ötödik) szembesül gyakran vagy szinte mindig merevedési problémákkal,
  • és minden 10. férfi szinte minden aktus után elégedetlen.

Ennél a kérdésnél is az adott válaszadó életkora határozza meg az elégedettségi szintet, míg 30 év alatt 10 válaszadóból kilenc mindig, vagy szinte mindig sikerrel zárja a szexuális aktust, addig az 50 év feletti férfiak közül már csak 60–70 százalék válaszolta ugyanezt

Az urológusok szerint sokszor fizikai tényezők, betegségek állnak a potenciazavarok hátterében. Ezt sokszor maguk az érintettek nem is sejtik, erre mutatott rá a kutatás is

Arra a kérdésre, hogy „Ön szerint milyen okok állhatnak a potenciazavarok hátterében” csupán minden negyedik válaszadó említette a fizikai hátteret, azaz a betegségeket. A legtöbben (42 százalék) főként a lelki tényezőket okolja, minden tizedik férfi a partnerében látja a hibát, míg szinte ugyanennyi válaszadónak egyszerűen nincs kedve a szexhez.

Urak, hogy is van ez?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: