2021. 06. 30., Szerda, 10:31

Még mindig csak három kutyás strand van a Balatonon

via

Kiskedvenceinknek épp olyan kikapcsolódás lehet más kutyákkal csobbanni, mint nekünk társainkkal, mégis hosszú utat kell megtennünk a legközelebbi kutyás strandig.

Nagy fejfájást okozhat a kutyával nyaralni készülő családoknak kiválasztani melyik balatoni települést válasszák, ahol kiskedvencük is élvezheti a nyarat, ugyanis alig találni kutyás strandot a környéken.

Vannak ugyan nem kifejezetten kutyás strandként bejegyzett helyszínek, ahová sokan viszik le állataikat, de ezeket azonban sokan nem ajánlanák a magas nádas és a sok szemét miatt, vagy éppen azért, mert pad hiányában a gazdik sem tudják kiélvezni a part adottságait.

Egy kis kutatómunka után mi is csak három partszakaszt véltünk felfedezni, ahol szabadon engedhetjük kiskedvenceinket:

Fonyódi Kutyás Fürdető

A helyszín nem hivatalos strand, így a gazdiknak nincs öltöző. A területre belépővel, oltási könyvvel lehet belépni. A fonyódiak ingyen, diákok 300 forintért, felnőttek és kutyusok 500 forintért léphetnek be reggel 9-től este 7-ig.

Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert

Ez a strand 2020-ban nyitotta meg kapuit a kisállatok előtt, a régi szabadstrand helyén. Nagy terület és sekély víz jellemzi, megannyi szolgáltatással várják az érdeklődőket, például van kutyás pihenősarok, napernyők és napágyak is. Ide szintén oltással, chippel léphetnek be a kutyák 200, gazdik pedig 300 forintért reggel 9 és este 7 óra között.

Balatonföldvári Kutyabarát Fürdőhely

2016 óta üzemel kutyás strandként, hirtelen mélyülő víz és rámpa segíti a kiskedvencek vízbe jutását, de sekélyebb részek is fellelhetők. Az oltásra és féreghajtásra itt is figyelnek, így inkább legyen nálunk az oltásikönyv. A strandra ingyenes a belépés, így nem csoda, hogy rengeteg kutya szaladgál és élvezi a többiek társaságát.

Tudomásunk van még a Tihanyi Belső-tónál működő kutyabarát strandról is, de ez nem kifejezetten a Balaton parton található. Itt egy külön kijelölt részre mehetnek a kutyás családok. Veszprém környékéről ajánljuk még a Velencei-tavat, hiszen itt a legtöbb partszakaszon fürdethetjük kutyáinkat.

Ti hova szoktátok vinni a kutyusaitok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: