2021. 06. 29., kedd, 09:01

Ebben az autóban csempészett 11 embert egy szír férfi Marcali környékén

Egy 21 éves szír férfi 11 illegális határátlépőt akart egy személyautóba zsúfolva Ausztriába csempészni. A rendőri ellenőrzés elkerülése végett menekülésbe kezdett az autóval, ami végül balesetbe torkollott.

A vádlottat egy embercsempész hálózat bízta meg azzal, hogy a magyar-szerb határszakaszról illegális határátlépőket szállítson Ausztriába. A megbízók ennek érdekében a vádlott rendelkezésére bocsátottak egy osztrák honosságú személygépkocsit, majd GPS koordináták formájában adták meg azokat a helyszíneket, ahol a csempészett személyeket fel kell vennie.

A férfi 2021 januárjának elején a déli határ közelében

összesen 11 személyt – köztük két kiskorút - vett fel autójába, akik közül hárman a csomagtartóban, míg nyolcan az utastérben helyezkedtek el.

A férfi ezt követően Ausztria irányába indult, azonban az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán a rendőrök ellenőrizni akarták.

Amikor a járőrök ki akarták terelni a vádlott autóját az egyik pihenőhelyre, a férfi úgy tett, mintha eleget tenne a rendőri felszólításnak, és színleg lassítani kezdte az autóját, azonban amikor a rendőrségi jármű megkezdte a kihajtást, hirtelen irányt váltott, gyorsított, és elhajtott Nagykanizsa irányába.

A járőrök ezután üldözni kezdték a férfit, aki azonban a balatonszentgyörgyi lehajtónál nagy sebesség mellett elvesztette az uralmát a gépkocsi felett, és a szalagkorlátnak sodródott.

 

 

Miután az irányíthatatlanná vált gépkocsi megállt, a vádlott anélkül menekült el a helyszínről, hogy az általa szállított személyek hogylétéről meggyőződött volna, azonban a szerencsés kimenetelű balesetben az illegális határátlépők nem sérültek meg, őket határrendészeti eljárás keretében kiutasították az országból. A gyalogosan menekülő vádlottat még aznap délután lakossági információ alapján elfogták, majd őrizetbe vétele után ügyészi indítványra a bíróság elrendelte a letartóztatását is.

 

Az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés, közügyektől és járművezetéstől eltiltás, valamint kiutasítás kiszabására tettek indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: