2021. 06. 23., Szerda, 11:00

Világrekord kísérlet Balatonlellén - Egészben grilleznek meg egy 60 kilós harcsát!

Július 3-án világraszóló rekordnak lehetnek tanúi a 13. Balatonlellei Juliális Fesztivál látogatói. Egy közel 60 kilós harcsát fognak grillen elkészíteni, méghozzá egyben!

Az őrült gasztro kihívás ötletgazdája az a Rózsa Gábor, aki 2011-ben megdöntötte a halászlé főzés világrekordját, 7500 adagot készített akkor belőle!

2008-ban a Budapesti Halfesztiválon ugyan megpróbálták már ezt egy harminckilós harcsával, de az sajnos nem sült át. Úgy gondoltam, emelem a tétet! Már megvan a harcsánk, nagyon jó egészségi állapotnak örvend, már kétszeri állatorvosi ellenőrzésen is átesett és egy nyolcköbméteres kádban úszkál. Napi 4-5 kiló keszeget és kárászt eszik meg.

Egy hazai tóból származik és most Kalocsán, a Gyuri Halnál gondoskodnak róla”. A hal másfél hete 55,3 kilogramm volt, és hossza pedig 207 centiméter. A mesterszakács szerint a súlya a rekordkísérletre eléri majd az 56-57 kilogrammot.

„Egy speciálisan erre az alkalomra készített sütőben fogjuk majd egyben meggrillezni, körülbelül 270 kiló erdélyi faszén felett. 11.30-kor tesszük fel, és körülbelül 4-4 és fél óra alatt készül majd el. A sütést azonban megelőzi majd egy háromnapos pácolás” – tette hozzá a mesterszakács.

A világrekord-kísérlet jótékony célt szolgál. „Kiteszünk majd egy dobozt, amibe mindenki annyi pénzt dob, amennyit gondol. Az összegyűlt pénzzel a Balatonlellei Mentőállomást és a Magyar Gyerekmentő Alapítványt szeretnénk támogatni” 

Az elkészült óriás harcsát természetesen a rendezvényre ellátogatók is megkóstolhatják majd július 3-án, Balatonlellén. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: