2021. 06. 22., kedd, 13:12

Szerdán tárgyal a kormány a maszkhasználatról, újabb enyhítések jönnek július 1-től

Ezúttal nem a már jól ismert, hanem a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs tartott sajtótájékoztatót.

Kedd délelőtt Novák Katalin tárca nélküli miniszter több, már meghozott döntést is ismertetett, valamint olyan javaslatokról is beszélt, melyet a kormány szerdán tárgyal majd. Az operatív törzs azt is javasolni fogja a kormánynak, hogy aki 2021. augusztus 31-ig záróvizsgát tesz, az a tavalyi intézkedésekhez hasonlóan könnyítésekben részesüljön, és a nyelvvizsga követelmények teljesítése nélkül is kaphasson diplomát.

Nyelvvizsga nélkül is átvehetők lesznek a diplomák

Nyelvvizsga nélkül is átvehetők lesznek a diplomák

Az Innovációs és Technológiai miniszter kedden jelentette be az újítást a gazdasági akcióterv részeként.

Amely döntések viszont már biztosak:

  • a köznevelési intézményekben július végéig meghosszabbítják a gyermekfelügyeletet
  • egész nyáron szervezhetnek tábort a köznevelési intézmények, megszüntették az augusztus 23-i időszakra vonatkozó tiltást
  • feloldották azt a korlátozást, miszerint a gyermeküket kísérő szülők nem léphetnek be a köznevelési intézmények épületébe, viszont az intézmények ha szükségét érzik egyedileg szabályozhatják a beléptetést
  • szabadon szervezhetők lakodalmak köznevelési intézményekbe

Novák ezeken kívül hozzátette, javaslatot tesznek a kormánynak, hogy csak azokat az intézkedéseket tartsák fenn, melyek a védekezéshez feltétlenül szükségesek, hogy a lehető legnagyobb szabadságot tudják biztosítani a maximális biztonság mellett.

A maszkhasználat biztosan egy olyan téma, amit érdemes megvitatni és érdemes megnézni, hogy indokolt-e a mostani szabályozásnak a még hosszabb távon való fenntartása, és melyek azok a könnyítések, melyeket akár most, július 1-től majd legkésőbb alkalmazni tudunk. A maszkhasználat bizonyára egy ilyen téma, de mindent át fogunk nézni.

 Ezeket a javaslatokat a kormány szerdai ülésén tárgyalja és hamarosan dönthetnek is, hogy milyen egyéb könnyítéseket vezetnek be.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: