Ma van a Nemzetközi jóganap, a kaposvári Városligetben most ingyen hódolhatsz neki!

2021. 06. 21., hétfő, 09:52

Ma van a Nemzetközi jóganap, a kaposvári Városligetben most ingyen hódolhatsz neki!

Az ENSZ 2014-ben nyilvánította június 21-ét a Jóga Világnapjává, azóta minden évben események ezreivel ünnepel a világ ezen a napon.

A „jóga” szanszkrit eredetű szó, azt jelenti: összekötés, egyesülés. A jógagyakorlatok a maguk teljességében fejtik ki hatásukat, megteremtik a test, a szellem, a tudat és a lélek egyensúlyát. Ily módon segít a jóga megoldani, leküzdeni a mindennapos próbatételeket, problémákat és gondokat. A jógával közelebb jutunk önmagunk megismeréséhez, életünk értelmének és Istenhez való viszonyunknak magasabb szintű megértéséhez.

 

 

A „Jóga a mindennapi életben” rendszert világszerte oktatják jógaközpontokban, iskolákban, egészségügyi intézményekben, fitneszklubokban, sportegyesületekben, rehabilitációs központokban és szanatóriumokban.

Minden korosztály számára alkalmas, nem igényel akrobatikus képességeket, és sporthoz nem szokott, fogyatékos, beteg, lábadozó egyéneknek is lehetővé teszi a jóga gyakorlását. Maga az elnevezés is arra utal, hogy a jógát a mindennapi életben lehet és kell alkalmazni

Kaposvár is kiveszi a részét a jóganapból, 18 órától vár benneteket Gelencsér Rita a Városligetbe az ingyenes eseményre, akár régóta űzöd a jógát, akár még sosem próbáltad.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: