2021. 06. 18., péntek, 09:12

Saját családtagjait, barátait húzta le a magát telefonos üzletkötőnek kiadó nő

A 40 éves nő hosszú időn keresztül traktálta és húzogatta le újdonsült férjét és annak családtagjait, barátait, de még anyósa laptopját is ellopta. A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratban többek között börtönt javasolnak a csalóra.

A nő és későbbi férje között 2017. évben alakult ki párkapcsolat. A vádlott együttélésük kezdeti szakaszában elhitette a férfival, hogy az egyik mobilszolgáltatónál üzletkötőként dolgozik, és lehetősége van kedvezményes áron nagy értékű mobiltelefonokat, elektronikai eszközöket beszerezni. A sértett a kedvező ajánlat miatt előleget fizetett a vádlottnak, majd a családi és baráti körében több embernek is gyanútlanul megemlítette, hogy a párja előleg kifizetése után szívesen segít nekik készülékhez jutni.

A nő emellett még olyan családi rendezvényeket, mint a disznóvágás is arra használt fel, hogy tévedésbe ejtse a jelen lévő rokonokat és barátokat

A vádlott rábeszélő készsége és a kedvező lehetőség miatt az ajánlat több sértettnek is megtetszett, így a nő további öt személytől – köztük a későbbi anyósától - gyűjtött be előleget anélkül, hogy azokat teljesíteni tudta volna, mivel valójában soha nem dolgozott egyik mobilszolgáltatónál sem.

A vádlott nemcsak csalással okozott kárt a családjának, mivel egy alkalommal, amikor rajta kívül senki nem volt otthon, ellopta anyósa laptopját, amit később értékesített, majd a kapott vételárat elköltötte

A vádlott csalárdságai a sértettel kötött házassága után, fokozatosan váltak világossá a családja előtt, ennek megtörténte után azonban az ekkor már válófélben lévő férje, és anyósa is feljelentést tett ellen a Kaposvári Rendőrkapitányságon.

A büntetett előéletű nőt korábban Szigetvári és a Siklósi Járásbíróság is elítélte olyan csalások miatt, amikor magát mobilszolgáltató üzletkötőjének kiadva csalt ki pénzt a sértettektől.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a - jelenleg sikkasztás és csalás miatt kiszabott jogerős szabadságvesztés büntetését töltő - nővel szemben börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: