2021. 06. 14., hétfő, 12:11

A Deseda is bekerült a Turista Magazin különleges ajánlatai közé

Az egyik legnépszerűbb természetjáró magazin összegyűjtötte az ország öt olyan különleges tavát, ahová mindenképp megéri elutazni a nyáron. Ezek között találkozhattunk a Deseda nevével is.

A magazin olyan helyi tavakat gyűjtött össze, melyek talán nem annyira népszerűek mint a Balaton, a Velencei-tó vagy a Tisza-tó, mégis garantált a szép természeti környezet és a kikapcsolódás. Erre a listára került fel a Huberlaki-tó, a Hársas-tó, Rudabánya bányatava, a Sás-tó és a Deseda is.

 

Forrás: Gulyás Attila - turistamagazin.huA városunk melletti tónál kiemelték, hogy az ország leghosszabb mesterséges taváról van szó, melyet egy völgyzáró gáttal duzzasztottak fel még 1974-ben, azóta pedig kiépült minden, ami egy tóparti kikapcsolódáshoz szükséges: strand, erdőkkel körülvett partszakaszok, kulturált büfék, arborétum és remek pecázóhelyek.

Kiemelik a biciklizési lehetőséget is, mely ugyan 17 kilométeres szakaszával nem tartozik a leghosszabbak közé, de ha beiktatunk némi lubickolást, lábolgatást, kalandozást és a tanösvények végigjárását, akkor akár többnapos programot is tervezhetünk a Deseda köré. 

Hozzáteszik, hogy mindenképp érdemes betekerni Kaposvárra is megnézni a Rippl-Rónai Emlékmúzeumot, a Vaszary János Emlékházat vagy a kaposszentjakabi bencés apátság romjait. A teljes cikket a turistamagazin.hu oldalon olvashatjátok!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: