2021. 06. 10., csütörtök, 09:58

Lépten-nyomon megfigyelve - Arcfelismerő rendszert kapnak Siófokon a térfigyelő kamerák

39 új, mesterséges intelligenciával ellátott kamerát szereltek fel Siófokon a Petőfi sétányra.

Lengyel Róbert, Siófok polgármestere szerdán a Facebook oldalán osztotta meg a hírt, hogy megkezdték Siófok legnépszerűbb területének, a Petőfi sétánynak a biztonságosabbá tételét. 

Megint ellepték hétvégén a rendőrök a Petőfi sétányt - VIDEÓ

Megint ellepték hétvégén a rendőrök a Petőfi sétányt - VIDEÓ

Jelentősen megnövekedett júliusra a rendőrségi jelenlét nem csak a kaposvári Noszlopy soron, de a siófoki Petőfi sétányon is, hiszen szombat éjjel is több száz rendőr ellenőrizte a bulizókat a balatoni bulinegyedben.

Jelenleg 39 új, mesterséges intelligenciával ellátott kamera felszerelésével immár egy országosan is egyedülálló rendszer alapjait tettük le.  A tendernyertes beszállító cég, a DAHUA részéről ez egy minta projekt, így tőlük is kiemelt támogatást kaptunk a megvalósításhoz. A kameráink egyebek mellett arcfelismerő rendszerrel rendelkeznek. Ez praktikus azt jelenti, hogy ha az operátor személyzet kiszúr egy zsebtolvajlást, vagy akár verekedést, az ott rögzített arcot a rendszer kamerái a tömegben keresik, felismerik, ezzel az elfogást a biztonsági személyzet, illetve a rendőrség számára nagyon gyorsan lehetővé teszik. Nincs menekvés… - írja oldalán a polgármester.

A 444.hu felhívta rá a figyelmet, hogy a rendszert kiépítő DAHUA Technology körül nincs minden rendben, 2019-ben felkerültek az amerikai kormány feketelistájára sőt, 2021 márciusában az amerikai Szövetségi Hírközlési Hatóság “elfogadhatatlan nemzetbiztonsági kockázatnak” minősítette a cég szolgáltatásait és eszközeit.

 
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: