2021. 06. 09., szerda, 10:32

Idén ismét közönség előtt rendezik meg a Kutatók Éjszakáját

Amennyiben a járványhelyzet engedi, szeptemberben ismét élőben rendezik meg a Kutatók Éjszakáját. A kétnapos eseményen a hagyományok szerint szórakoztató előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon, játékos programokon keresztül ismerkedhetnek meg az érdeklődők a tudományos kutatások új eredményeivel. 

A több mint egy évtizede rendszeresen visszatérő őszi nagy tudományfesztiválra idén szeptember 24-25-én kerül sor. A fesztivál programjai augusztustól érhetőek majd el az esemény honlapján. A szervezők célja a diákok, szüleik, tanáraik és az egész érdeklődők számára bemutatni, hogy a műszaki és a természettudományok a mindennapjainkban milyen mértékben szövik át életünket, mennyire fontosak ezek a szakterületek a folyamatok leírásához, megértéséhez, új összefüggések felfedezéséhez; ahhoz, hogy jobban megértsük a körülöttünk lévő világot - olvasható a közleményben.

 

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére, amit a hagyományok szerint szeptember végén rendeznek meg, a járványhelyzet miatt tolódott el novemberre, akkor az esemény minden programját online követhették az érdeklődők.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: