Evés, ivás spanyol módra - ezt hozza el csütörtöktől Kaposvárra a Villa Nostra, egy újabb egyedi tematikával bővítve a Villa Curpád - Horgász Étterem tengelyt. A kapcsolódási pont Takács Zoltán „Taki” és csapata, akik úgy tűnik harmadjára is olyasvalamit hoztak létre, ami hosszú évekig üde színfoltja lehet a környékbeli gasztronómiának. A helyszín ezúttal Kaposvár belvárosa, a Vigasságok tere.
TAPAS y RestoBar
Mit takar a két szó a Villa Nostra olvasatában? Minőségi tapasok, sok - és jóféle italok, latinos zene és hangulat. A tapas a spanyol gasztronómia egyik jellegzetessége, olyan ez nekik, mint nekünk a vasárnapi húsleves. Mára a világ minden táján népszerűvé váltak a tapas bárok, ahol a kis falatkák mellett elbeszélgethetünk, italozgathatunk akár éjszakába nyúlóan. Maga a tapas rendkívül sokféle, és tulajdonképpen bármiből készülhet, amit kis adagokra fel lehet osztani: apró szendvics, kolbászkák, sonka, stb.
A Villa Nostrában nincsenek torreádoros képek és bikás szobrok, itt nem a dekorációval érzékeltetik, hogy egy vérbeli latinos helyen járunk, a konyháról kikerülő autentikus fogások azonban egyértelműen jelzik.
Tapasok
A tapasos vonalat kevéssé ismerők számára meglepő lehet, hogy az ízek ismerősek lehetnek a magyar szájnak is, sőt olyan fogások is szerepelnek az étlapon, mint a marhapörkölt vagy a pacal, persze mindkettő tapasos méretben és csavarral.
Két jelszó azonban minden fogásra egyformán jellemző: egyszerűség és jó minőség
Az étlapon kétféle leves, hatféle hideg tapas, háromféle saláta, nyolcféle meleg tapas és kétféle desszert található a többfős válogatások mellett.
Italok
A tapas fogyasztáshoz hozzátartoznak az alkoholos italok, különösen a vörösborok, de a laza bárhangulat soha nem fog megsértődni egy jó fehérboros fröccs láttán sem. Az italsorra a szekszárdi-villányi-balatoni-somogyi régiók legjobb borait igyekeztek összegyűjteni a spanyol különlegességek mellett. A Stier Pincészettel kötött baráti megállapodás egy igazán korrekt ajánlattal örvendezteti meg a betérőket, egy üveg Stier bor egy üveg szódával jégen tálalva csak 1.990 Ft!
És ha már Spanyolország akkor sangria, abból pedig a legjobb a házi, eredeti recept alapján, eper, narancs, narancslikőr felhasználásával, egy éjszakán át érlelve - osztotta meg velünk kis titkát Taki.
A klasszikus olasz fekete mellett egy igazi unicum is kapható, a vietnami kávé, ami nem presszógépből csöpög, hanem a poharadra helyezett kis szűrőn (phin) keresztül egyenesen bele a pohárba, rétegesen rá a legalul lapító sűrített tejre. Nyáron, jéggel fogyasztva nem sok jobb dolog van ennél. Az ital szortimenten külön figyelmet kapnak a magyar pezsgők, olyan márkákat kortyolhatunk itt, mint a Sauska vagy a Kreinbacher.
Egy kis Horgász
A Villa Nostra jó hírrel szolgál a Horgász Étterem vendégeinek is, ugyanis arra az időszakra, amíg zárva tart a kaposfüredi étterem, felveszik étlapjukra két csúcsételüket: a bográcsos harcsahalászlét és a harcsapaprikást kapros-túrós csúszával, töltött rétessel!
Cím: Kaposvár, Fő utca 10. (Vigasságok tere, a Múzeum köz felől)
Nyitvatartás
Kedd - Csütörtök: 17 - 22h
Péntek - Szombat: 17 - 24h
Vasárnap - Hétfő: Zárva
Az Európa Bajnokság ideje alatt a nyitvatartás a meccsekhez idomulva rugalmasan változik.