2021. 06. 07., hétfő, 08:57

Ikertestvérének adta ki magát az ittas sofőr Siófokon

Hamis vád, közokirat-hamisítás és ittas járművezetés miatt emeltek vádat azzal a 35 éves Siófok környéki férfival szemben, aki ikertestvére adataival élt vissza egy igazoltatás során.

A férfi 2021 márciusában egy liter bor és némi vodka elfogyasztása után ült be élettársa autójába, amit Siófokon vezetett, amíg a rendőrök meg nem állították.

A jogosítványát egy korábbi ittas vezetése miatt már bevonták, és az iratai sem voltak nála, így a rá megtévesztésig hasonlító ikertestvére adatait diktálta be, ezért az adatok bediktálása után a rendőrök hiába kérték le a férfi arcképét a náluk lévő mobileszközre, esélyük sem volt felismerni a megtévesztést

A férfit megszondáztatták a siófoki rendőrségen, ahol magát továbbra is a testvérének kiadva, több okiratot aláírt, és az ittas vezetés tényét is elismerte testvére nevében.

A kihallgatás előtt azonban a rendőrök gyanút fogtak, majd a valós kilétét firtató kérdésekre a vádlott is elismerte, hogy visszaélt testvére adataival.

Az ügyészség szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására, illetőleg pártfogó felügyelet alkalmazására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: