Senki ne járjon rosszul ízetlen vagy éppen tökízű gyümölcsökkel!
Biztos ismeritek a megkopogtatós metódust, mi is ismerjük, de fogalmunk sincs mit kellene hallani egy jó dinnyénél. Vannak sokkal egyszerűbb külső jelek, amiket észben tartva ki tudod választani a legédesebb darabot. A dinnyéken általában van egy nagy folt vagy fehér vagy narancsos színű, nos mindenképpen a sárgás folttal rendelkezőre figyeljetek, mert ez sokkal édesebb.
Figyelj a repedésekre is! Minél nagyobb repedést találsz, annál édesebb a dinnye, azt szokták mondani, hogy a dinnyéknek van nemük: a hím hosszúkás alakú, a nőstény pedig gömbölyű. Ha ez alapján választanátok, akkor a gömbölyűt érdemes választani, mert ez sokkal édesebb, míg a hosszúkás inkább vizes jellegű.
Ha a gyümölcsön még rajta van a szára, akkor a zöld szár helyett a már bebarnultra essen a választásotok, az már biztosan érett. Viszont a legjobb módszer a tökéletes kiválasztására már jól ismert: lékeljük meg!
Nektek van valami tippetek, amit kihagytunk?