2021. 06. 04., péntek, 09:50

Pénzhiány miatt nem mennek külföldre nyaralni a magyarok

Az adatok a K&H felméréséből derültek ki.

A magyarok többsége, egészen pontosan 57 százaléka idén csak maximum négy éjszakás, belföldi kikapcsolódással számol, mindössze 16 százalék tervez hosszabb külföldi nyaralást, és az utazástól nem a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások, hanem a pénzhiány tartja vissza leginkább a megkérdezetteket - derül ki a K&H Biztos jövő felméréséből, amelyet pénteken ismertettek az MTI-vel. 

A megkérdezettek 56 százaléka válaszolta azt, hogy nincs elég pénze a nyaralásra, míg az érvényben lévő korlátozások 25 százalékot tántorítanak el az utazástól, és mindössze 22 százalék tartja ezt korainak és kockázatosnak.

A 30-59 éves korosztályból megkérdezettek 68 százaléka már nagyon várja, hogy utazásban és szórakozásban bepótolhassa, amit az elmúlt évben a járvány miatt ki kellett hagynia, leginkább a nők, a budapestiek és a magasabb végzettségűek éreznek így. A többség, 67 százalék bízik abban, hogy nyár eleje után már nem lesznek belföldi utazási korlátozások és annak ellenére, hogy ennyien szeretnék bepótolni a vírus miatt kihagyott eseményeket és utazásokat, 52 százalék - főleg a kisebb településen élők és az alacsonyabb végzettségűek - mondta azt, hogy mivel egyébként sem utazik sokat, az utazási korlátozások nem érintették érzékenyen.

 

Forrás:24.hu

Megjegyezték, hogy bár egyelőre csak a koronavírus ellen védettek - védettségi igazolvánnyal rendelkezők - látogathatják a szállodákat, a megkérdezettek 57 százaléka tervez idén belföldi kirándulást vagy maximum 4 éjszakás, hosszú hétvégét. Hosszabb belföldi pihenést viszont már csak 36 százalék tart valószínűnek. Budapesten és a megyeszékhelyeken már többen, 46 százalék és 43 százalék számol hosszabb kikapcsolódással, míg kisvárosban és falvakban csak 28 és 34 százalék az arányuk.

 

A K&H kutatásából az is kiderült, hogy a külföldi kikapcsolódást tervezők aránya ennél jóval alacsonyabb: kevesebb mint 4 éjszakás külföldi utazással 21 százalék, ennél hosszabb vakációzással pedig mindössze 16 százalék számol.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: