2021. 06. 01., kedd, 13:27

Valter Attila hatalmasat ment, a 14.helyen zárta a Giro D'Italia-t

Ezzel a tavalyi eredményhez képest 13 helyet javított.

Úgy tűnik, fordulóponthoz érkezett a magyar kerékpársport, ennyien ugyanis még nem szurkoltak hazánkban egy kerékpáros srácnak, aki bravúros teljesítménnyel zárta az olaszországi, három hetes Giro D'Italia kerékpáros versenyt. Több ezres elérésű posztok és támogató kommentek hada kísérte és támogatta Valter Attilát a közösségi médiában.

A Tour de Hongrie egyik legnagyobb bukása Nagykanizsán - Egy pályamunkást ütöttek el - VIDEÓ

A Tour de Hongrie egyik legnagyobb bukása Nagykanizsán - Egy pályamunkást ütöttek el - VIDEÓ

Vasárnap véget ért a Kaposvárt is érintő 42. Tour de Hongrie, melynek végső szakaszán a versenyzők a budapesti Hősök terén értek célba. Az utolsó, 92. kilométeres szakaszt Edward Theuns nyerte, míg összetettben az ausztrál Damien Howson diadalmaskodott.

Attila, akire az ország a rózsaszín mez miatt figyelt fel, összesítésben a 14. helyen végzett. A fiatal tehetség a három hét alatt, három napon keresztül is viselhette a kitüntetést jelentő pink kerékpáros felsőt, ezzel is jelezve, hogy a verseny több szakaszán is az élbolyba küzdötte magát. 

Annyira jól sikerült végül a verseny, hogy a tavalyi 27. helyhez képest idén, a 14. helyre repítette fel magát a csömöri fiú, Magyarország új dicsősége. 

Hatalmas gratula!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: