2021. 06. 01., Kedd, 11:58

Figyeljetek mi van a samponotokban, mert ez az anyag hajhullást okozhat

via

A Unilever egyik leányvállalatát a TRESemmé-t perelte be két nő az Egyesült Államokban akik azt állítják, hogy az egyik termékcsalád samponjától égő fejbőrt és hajhullást tapasztaltak.

A per során azzal érveltek, hogy a Unilever és a Conopco is átverte a fogyasztókat, ezzel pedig megsértette a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról és a fogyasztóvédelemről szóló törvényt, mivel nem figyelmeztetik a termékeket használókat a DMDM Hydantoin nevű anyag jelenlétéről, ami hajhullást és bőrirritációt okozhat.

Az anyag gyakran szerepel samponok, balzsamok és más kozmetikumok összetevő listáján annak ellenére, hogy egy tanulmány során már megállapították, hogy bőrgyulladáshoz vezet. A Unilever már korábban is szembe nézett ilyen jogi lépésekkel, amikor a Suave egyik termékcsaládjánál szintén a DMDM Hydantion nevű tartósítószer miatt adtak be csoportos keresetet. 2012-ben a vállalat visszahívta az érintett termékeket és 10,2 millió dollárt fizetett a pereskedőknek.

Ha a cikk végére már szaladtál is a fürdőszobába megnézni, hogy a te samponod tartalmazza-e ezt az anyagot, akkor érdemes lehet a Krémmánián a következő kiszemelt hajápolód összetevőit lecsekkolni vásárlás előtt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: