2021. 05. 28., Péntek, 12:00

Sziiijja Öcsike! Bombász formában Kaposvár első számú netcelebje

Hol van már az a 2012-es Rákóczi-meccs, ami ismertté tette Orbán 'Tipszmiksz' Csabit a hazai futball berkekben? Hol van már a Trollfoci, a böri, az építőipar? Azóta sok víz lefolyt a Kaposon, Csabi az ország elsőszámú focirajongójává, a tippek őrült királyáva, a közösségi média mesterévé avanzsált. Közel 30 ezer követő Instagramon, 22 ezer követő TikTokon 2 hónap alatt, felkérések, partneri együttműködések az ország minden tájáról. Bombász formász! De mi a siker titka? Villám interjú.

2017-es szabadulása óta folyamatos felfelé ível Csabi csillaga, ekkor indította barátai javaslatára Insta fiókját, és kezdődött közösségi médiás tündöklése. Mostanra ott tart, hogy a sportfogadásban utazó kapcsolatos cégek - TippsterMagic, Betspong - versengenek egymással hogy kikerülhessenek az üzenőfalára, de már édességgyár is van állandó partnerei között. A posztok mellett akár napi 20 Insta-storyt is feldob, egész napra biztosítva követőinek a Csabi-dózist.

21. századi nyelvújítóként számos beszólása beépült a magyar köznyelvbe, ha az alábbiak egyikét halottátok valahol, az tőle származik: #bombaszformaszkatonasz #nemnagynév #T1000modelsz

Sokak szerint háttéremberek is dolgoznak a közösségi médiás jelenléten, ezt azonban kerek-perec cáfolta.

Nem igaz a pletyka, hogy egy egész team dolgozik a kommunikáción, én találtam ki minden egyes szót!

A közösségi média azonban nem szeretetszolgálat, minden a pénzről szól, ezt ő is megtapasztalta a folyamatosan növekvő követőszám mellett is.

Az Insta azt szeretné, ha vennék tőlük követőket, de én nem veszek. Egyszerűen eltűntetik a követőimet. Bejelölnek 10-en, eltűnik 10 rajongó. Pofátlanok. Nekik ez a biznisz benne.

Persze nemcsak az online térben, az utcán is sokan ismerik és megismerik, ma már nem újdonság neki, ha leszólítják egy közös képért vagy autogramért. De mint minden celeb, ő is hamar megtapasztalta az ismertség fonákját.

Amikor elmegyek discoba a Balatonra, akkor az ötvenedik után már kicsit unom. Csajozási szempontból sem előny, komoly barátnőm van.

Az utca embere mellett számos hazai hírességet is a rajongói közt tudhat, többekkel közülök szinte baráti viszonyt ápol. Mind a foci, mind a hip-hop világából akadnak követői és ismerősei szép számmal. 

Nemcsak arról szól ez, hogy megosztogatjuk egymást Instán, mindenkit ismerek személyesen akik megjelennek az oldalamon. Aki követ az tudja, hogy az egyik legnagyobb spanom a Curtis, de ott van az Essemm, Mentha, Eckü, Hiro, Giajjenno, hogy a focistákat ne is említsem...

 

A merchandise biznisz idén indult be, a "Nem nagy név" pólókat viszik a rajongók mint a cukrot, de további ruhadarabok gyártása is szerepel a jövőbeli tervekben.

És hogy mit üzen a rajongóknak?

Ne könyörögjenek hogy ingyen csináljak nekik szülinapi köszöntőket, mert anyámnak se csinálok ingyen. Habár, neki csinálok egyedül... De ezt felejtsék el, mert halálba tudnak vele idegesíteni!

#nemnagynév

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: