2021. 05. 27., Csütörtök, 09:29

Óriáskígyóra cserélte nagyapja illegálisan tartott puskáját

Egy királypitont akart magának a baranyai férfi, ezért ismerősével megállapodott, hogy ha szerez neki egyet, cserébe odaadja a nagyapja puskáját. Fegyvertartási engedélye viszont sem neki, sem az ismerősének, sem a papának, de még annak a nőnek sem volt, akit megbízott a puska őrzésével. Mindegyik ellen vádat emeltek. 

 

A vádirat szerint az egyik vádlott felajánlotta ismerősének, hogy nekiadja nagyapja illegálisan tartott puskáját a hozzá tartozó lőszerekkel, amennyiben az szerez neki egy óriáskígyót, egy királypitont. Az ismerős az ajánlatot elfogadta, megszerezte a kért állatot, azt elcserélte a fegyverre és lőszerekre, jóllehet azok tartására engedéllyel ő sem rendelkezett.

Az így megszerzett puskát és lőszereket a férfi egy ideig a saját lakásában tartotta, majd félve attól, hogy a kislánya megtalálja, megkérte a szomszédban lakó nőt, hogy a továbbiakban őrizze ő azokat.

A nő a fegyvert és a töltényeket átvette, és azokat a lakásában elrejtette. Mivel sem a két férfinak, sem a nagyapának, sem a szomszédban lakó nőnek nem volt engedélye fegyver és lőszer tartására, ezért cselekményük a lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés megállapítására alkalmas, amiért kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Arról nincs hír, hogy mi lett a kígyó sorsa...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: