2021. 05. 25., kedd, 15:24

Hamarosan biciklivel együtt is felpattanhatunk a buszokra Pécsen

Június 5-től indul a Tüke Busz Zrt. kerékpárszállító tesztüzeme, így a pécsiek a kerékpár ikonnal ellátott buszokra szállhatnak fel majd a biciklijükkel együtt, különdíj  fizetése után - írja a Pécsma.

A tervek szerint a 34-es Dömörkapuhoz és a 35-ös Misina-tetőre közlekedő járatokon lesz biciklitartó, ezekhez rögzíthetik és szállíthatják a kerékpárokat szabad- és munkaszüneti napokon. Személyenként egy bringát lehet feltenni a buszra: az utasnak az első ajtónál kell felszállnia, bemutatva jegyét vagy bérletét, de a biciklivel csak a második ajtónál léphet fel.

 


A kerékpár felrakása-levétele, rögzítése és őrzése az utas feladata, de a bicikli mérete nem haladhatja meg a 180x130x70 centimétert. Csomagokkal együtt nem lehet szállítani, ahogy cargo, tandem, belső égésű motoros kerékpárt sem. Illetve, ha túl sokan vannak a buszon, a sofőr megtilthatja, hogy az utas biciklivel együtt szálljon fel. A város ezzel szeretné arra ösztönözni az embereket, hogy használjanak minél többen kerékpárt, illetve, hogy kiránduljanak a Mecsekben.

A tesztüzem várhatóan július közepéig tart majd.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: