2021. 05. 21., Péntek, 09:23

Saját nővére életébe került az ittas vezetés

Jogsival nem rendelkező testvérét kérte meg, hogy vigye haza egy kaposvári szórakozóhelyről, bár mindketten részegek voltak. A túrának nagyon rossz vége lett: egy árokba csapódott az autó, egyikük a helyszínen meghalt.

Tudták hogy inni fognak, mégis autóval mentek

A külföldön dolgozó 35 éves vádlott 2020 júliusában Kaposvár környékén lakó testvérénél volt, akivel elmentek egy közeli szórakozóhelyre, ahol mindketten nagy mennyiségű alkoholt fogyasztottak el annak ellenére, hogy oda is autóval érkeztek, és azzal is akartak hazamenni.

A vádlott testvére az éjszaka folyamán megkérte a súlyosan ittas, egyébként vezetői engedéllyel nem rendelkező férfit, hogy autóval vigye haza. A férfi eleget tett a kérésnek, azonban az út során egyikük sem használta a biztonságot övét, illetőleg a férfi érthetetlen okból lekanyarodott egy mellékútra.

A biztonsági öv megmenthette volna az életét

A vádlott a közvilágítás nélküli mellékúton rosszul vett be egy kanyart, ezért autójával előbb a padkára, majd a vízelvezető árokba sodródott, ahol a gépkocsi a füves partfalnak ütközve, a függőleges tengelye körül átfordulva, az eredeti haladási irányával ellentétesen állt meg. A vádlott testvére a baleset során olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, holott a biztonsági öv használatával a halálos eredmény elkerülhető lett volna, míg a vádlott a baleset során súlyos sérüléseket szenvedett.

Halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emeltek vádat a férfi ellen.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: