2021. 05. 21., péntek, 05:54

Már Magyarországon is elérhető az otthon elkészíthető Pepsi

Hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek a SodaStream szódagépek, amelyekhez olyan koncentrátumokat vásárolhatunk, amivel otthon is elkészíthetjük a jól ismert Pepsi üdítőket.

A Pepsi már korábban több országban árulta a szódagépekhez használható koncentrátumokat, amiket sokan a környezetbarát alternatívának tekintenek. A használatával valóban kevesebb műanyag szemetet termelünk, mint a PET-palackok vásárlásakor, de a géphez tartozó palackokat is cserélni kell néhány évenként. A Pepsi egyébként évente globálisan hatalmas mennyiségű műanyagot gyárt, ami a rendkívül környezetszennyező. Tehát mindenképpen nagymértékű változtatás szükséges. A gyártó úgy véli, a gép használatával 3 év alatt egy háztartásban 2500 PET-palack használatát helyettesíthetjük.

 

Az üdítők koncentrátumai (Forrás: european-business.com)

Mindenesetre a Pepsi által forgalmazott üdítők koncentrátumai idén nyártól már hazánkban is elérhetőek lesznek, 440 milliliteres kiszerelésben, amiből a szódagép segítségével akár 9 liter italt is készíthetünk.

Ezzel a módszerrel 6 különböző üdítőt készíthetünk majd el, ezek a Pepsi, a Pepsi Max, a Mirinda, a Mirinda Diet, a 7 Up, és a 7 Up Free.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: