Ezt is lemeóztuk, és milyen jól tettük! - Ettől tökéletes a Krispy Fried Chicken sült csirkéje

2021. 05. 21., péntek, 15:03

Ezt is lemeóztuk, és milyen jól tettük! - Ettől tökéletes a Krispy Fried Chicken sült csirkéje

Az utóbbi másfél év nem sokaknak kedvezett, a vendéglátásnak pedig még különösebben odatett. Mégis vannak bátor vállalkozók, akik ennek ellenére mégis követik álmaikat, és megnyitják régóta tervezett éttermüket. A Kaposvár és Kaposfüred között található egykori Oázis Étterem helyén nyílt Krispy Fried Chicken tulajdonosai több mint 15 év londoni munkatapasztalatát tették bele az újonnan nyílt helybe, ahol az Angliában rendkívüli népszerűségnek örvendő, itthon azonban szinte csak a KFC által ismert sültcsirkés gyorskonyhát szeretnék megismertetni és megszerettetni a Kaposváriakkal.

Somogyi István üzletvezető és felesége Londonban kívül-belül megismerték a csirkés helyeket, eleinte vendégként, majd munkatársként is.

Kint nagyon mennek ezek a csirkézők, egy utcában akár kettőt-hármat is találni, és mindig tele vannak. Szinte ugyanolyanok mint a KFC, csak nem ipari gépekkel dolgoznak és más a fűszerezés. Az alapanyagokra viszont nem fektetnek nagy hangsúlyt, csirke-csirke, gyorsan jóllakni és rohanni tovább… Mi ebből tanulva jó minőségű, tanyasi csirkehússal képzeltük tovább a fogásainkat.

- Nemcsak a csirkék, a többi kategória ételei is ezen az elven készülnek, így a burgerekbe 86%-os angus marha húspogácsa kerül, a nuggets 100% csirkehúsból való, a halrudacskák 100% színhús-filéből.

 

Lumberjack burger

- Amikor tavaly nekiálltunk az üzletnek, még nem volt tervben a kaposvári KFC, többek között ezért ide képzeltük el a Krsipy-t. De most hogy hamarosan nyit sem érezzük hogy ne férnénk meg egymás mellett, bízunk benne hogy a vendégek fel tudják mérni a minőségbeli, ízbeli különbségeket. Mi Angliában mindig a kicsi, családi csirkéseket látogattuk, hiába volt a környéken két KFC is.

Jó időben a teraszon is flamozhattok

 

- Több fortély is van a tarsolyunkban, amitől szaftosabb és jobbízű csirkét sütünk. Az egyik ilyen apróság, hogy paprikát is használunk a panírhoz, amitől nemcsak szebb színt kap, de az íze is magyarosabb.

A paprika mellett egyébként 12 egyéb fűszer kerül a speciális panírkeverékbe, amit heteken át tökéletesítettünk. És persze egy bundás csirkénél a legfontosabb a panír, ami akkor lesz tökéletes, ha minden alkatrész percre pontosan addig sül amíg kell, így lesz belül puha, kívül aranybarna és ropogós az a hús.

Fitness tál - 1 db csirke vagy 3 db szárny, friss saláta mix, grillezett halumi sajt- Van még egy nagyon fontos mozzanata a dolognak: ahhoz hogy a bunda kissé visszapuhuljon, és a kisgyerekeknek se törje a száját evés közben, sütés után kap egy folyamatos, 77 fokos gőzfürdőt. Ettől lesz tökéletes a sültcsirkénk.

 

A 11 féle csirkevariáció mellett az étlapon található 5 féle burger, halrudacskák, gyermekmenü és fitness tál is.

További képekért, étlapért és aktualitásokért kövessétek be őket Facebookon!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: