2021. 05. 21., Péntek, 09:24

Cigisdobozban csempészte be a speedet a rábízott fiataloknak a kanizsai gyermekfelügyelő

Egy gyermekfelügyelőként dolgozó 25 éves férfi olyan jó kapcsolatot alakított ki a rábízott fiatalokkal egy nagykanizsai javítóintézetben, hogy kábítószerrel jutalmazta meg őket segítségükért.

Úgy döntött, hogy speed-el jutalmazza meg őket

A férfi május óta dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Nagykanizsai Javítóintézetében gyermekfelügyelőként.

Egy 18 éves és egy 19 éves fiúval bizalmi viszonyt alakított ki, segítették is a munkáját, ezért a férfi úgy döntött, hogy „megjutalmazza” őket. Tavaly nyáron, egy éjszakai műszakra érkezve egy cigarettásdobozba rejtve - Nagykanizsán ismeretlen forrásból beszerzett - speedet csempészett be

A kamerák buktatták le őket

A rendészeti vezetőnek a takarodó után a biztonsági kamerákon tűnt fel a gyermekfelügyelő és néhány fiatal találkozója.

A látottak miatt ezután az intézetvezetővel közösen mentek be a fiatalok szobájába, amelynek átvizsgálásakor megtalálták az elfogyasztott amfetamintartalmú por nyomait és maradványait, illetve egy - a neveltek számára nem engedélyezett - mobiltelefont is találtak, amelyet szintén a gyerekfelügyelő adott a fiúknak.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség gyermekvédelmi intézményben közfeladatot ellátó személyként, csekély mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a gyermekfelügyelő ellen. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: