2021. 05. 21., Péntek, 10:56

Somogyi helyszín is van a legnépszerűbb úti célok közt a hosszúhétvégén

42%-kal többen foglaltak szállást a pünkösdi hosszú hétvégére, mint egy évvel korábban - derül ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. A legnépszerűbb helyek pedig: Eger, Gyula, Siófok, Pécs és Budapest, a régiós toplista élén a Balaton és Észak-Magyarország állnak, de a Nyugat-Dunántúl iránt is megnőtt az érdeklődés.

Ez a mostani lesz az első olyan időszak ami az enyhítéseket követi, így nagyon sokan kihasználják az alkalmat és veszik nyakukba az országot. Az átlagos foglalási ár fejenként és éjszakánként 9217 forint, ami csaknem 20 százalékos emelkedés az előző évhez viszonyítva. Tavaly a pünkösdi hosszú hétvégén a foglalások 72 %-a 50 ezer forint alatti, egyötödük pedig 50 és 100 ezer forint közé esett, idén pedig 60,4 %-a 50 ezer forint alatti, 26,8 %-uk 50 és 100 ezer forint közötti.

A magyarok tehát most többet költenek, ami nemcsak az áremelkedés következménye, hanem az utazások hosszának, az utazók számának megnövekedése. 

A legnépszerűbb települések között van még Sárvár, Hévíz, Hajdúszoboszló, Szeged és Zalakaros is, míg a régiók között a Dél-Alföld és az Észak-Alföld régiókban emelkedett a foglalások száma. A vendégek közel harmada hotelben, 26 százaléka apartmanban, 23 százaléka vendégházban, 15 százaléka panzióban és 5 százaléka egyéb szálláshelyen tölti pihenését.

Az átlagos foglalási hossz 2,15 éjszaka.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: