2021. 05. 20., Csütörtök, 14:50

Egy korszak ér hamarosan véget - Végleg nyugdíjazzák a Microsoft Explorert

A hír hallatán nem az volt az első kérdésünk, hogy mikor, hanem hogy van-e még egyáltalán valaki, aki használja az egykor legnépszerűbb böngészőt. Állítólag vannak még ilyen elvetemültek, számukra most van egy rossz hírünk: a Microsoft azt javasolja nekik, hogy térjenek át az Edge böngésző beépített IE-módjához, mert nyugdíjazni fogják az Explorert.

A redmondi cég még 2020 augusztusában közölte, hogy 2021. augusztus 17-től végleg megszűnik az Internet Explorer 11 támogatása. Mindez azt jelenti, hogy onnantól kezdve a cég saját szolgáltatásai – többek között az Office 365, a OneDrive, és az Outlook – sem támogatják majd a böngésző használatát.

A Microsoft most egy újabb lépés időpontját jelentette be: ezek szerint az átlagfelhasználók számára elérhető Internet Explorert 2022. június 15-én nyugdíjazzák majd.

Fontos, hogy a lépés nem érinti az "ipari" felhasználást: a képalkotó diagnosztikában használt MRI-gépek, vagy épp a légiforgalmi irányítás számára továbbra is használható lesz majd a program, ami a frissítéseket is megkapja. A cég arra kéri az Internet Explorer 11-hez továbbra is ragaszkodó felhasználókat, hogy térjenek át az Edge böngészőre, abban ugyanis van egy beépített Explorer-mód, amit továbbra is használhatnak.

 

Ezt a tervek szerint legalább 2029-ig támogatja majd a vállalat, így igen sok idejük marad a cégeknek, hogy áttérjenek az Edge-re.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: