2021. 05. 20., Csütörtök, 09:46

Egy elhagyatott üdülőt fosztottak ki, majd egy nyaralóban szállásolták el magukat a vendégmunkások Siófokon

400 ezer forint értékben loptak, és félmillió forintos kárt okoztak a rongálásukkal azok a vendégmunkások akik egy építkezés mellett dolgoztak mikor egy elhagyatott üdülőt fosztottak ki. Ráadásul még egy nyaralóba is betörtek, hogy ott szállásolják el magukat. 

A vádban foglaltak szerint I. és II. rendű vádlottak 2019 őszén munkavállalási céllal érkeztek Siófokra, ahol egy építkezésen kezdtek el dolgozni. Munkájuk során felfigyeltek egy használaton kívüli üdülő objektumra és elhatározták, hogy onnan későbbi értékesítés céljából színesfémet fognak lopni.

A férfiak 2019 októberétől december elejéig többször visszajártak az általuk feltört üdülőbe, ahonnan összesen közel 400.000 forint értékben 104 darab mosdó sarokszelepet és 109 darab csaptelepet szereltek ki, miközben fél millió forint összegű rongálási kárt okoztak. 

A három vádlott 2020 januárjában is Siófokon dolgozott, ahol épületet kellett bontaniuk, azonban a munkáltató csak egy fűtetlen szállást tudott biztosítani az ingatlan bontással nem érintett részén.

A férfiaknak ez azonban nem felelt meg, ezért engedély nélkül a közelben lévő két nyaralóba is bementek, hogy jobb körülmények között tudjanak megszállni. 

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában - büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban – felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottakkal szemben.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: