2021. 05. 19., Szerda, 11:16

Egyenesen a belügyminisztertől kell engedélyt kérniük a külföldi nyaralást tervező rendőröknek és tűzoltóknak

Míg a vírus berobbanása előtt a rendőröknek szabadságjegyet nyomtatva kellett jelezniük közvetlen felettesüknek, hogy hol kívánnak nyaralni, majd a veszélyhelyzet kihirdetése óta a belügyminisztertől kell engedélyt kérniük egy külföldi nyaraláshoz. Ezt az intézkedést hosszabbították meg a veszélyhelyzettel együtt, az engedélyeztetési folyamat pedig 10-14 napig is eltarthat.

Úgy tudni, hogy eddig még senkitől sem tagadták meg a külföldi nyaralást. A veszélyhelyzet miatt a rendőrök most nem szerelhetnek le, de többen beléptek egy pártba, ami így lehetőséget ad a felmondásra, hiszen az Alaptörvény szerint viszont a rendvédelmi szervek tagjai nem lehetnek párttagok, ezért ez összeférhetetlenséget szül és megszűnik a jogviszonyuk - írja a Szeretlek Magyarország.

Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke Salamon Lajos elmondása alapján eddig is folyamatosan csökkent a rendvédelmi állomány, és a beiskolázottak nagy többsége két-három hónap múlva már nincs a testületénél. A tűzoltóknál kicsit más a helyzet: ők a munkarendjükből kifolyólag tudnak többet keresni.

Ugyanakkor a tűzoltók is megfelelő bért akarnak, amit ha megkapnának nagyon sok rendszeren belüli problémát ki lehetne küszöbölni.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: