2021. 05. 17., hétfő, 09:38

Azt hitte ellopták a vonatjegyét, ezért az utcán vert össze egy részeg férfit

Először cigit és alkoholt vett az addigra már lerészegedett férfinak, akivel beszélgetett és együtt ivott az ózdi vádlott, azután elindult a vasútállomásra. Ekkor észrevette, hogy nincs meg a vonatjegye, ezért visszafordult és megverte a magatehetetlen férfit, azt feltételezve: ő lopta el a jegyét. Fejbe rúgta és ököllel ütötte a mellkasát, követelve a jegyet. 

A Kaposvári Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 23 éves ózdi férfival szemben, aki a vonatjegyének visszaszerzése érdekében bántalmazta a súlyosan ittas állapotban lévő sértettet. 

A vádlott 2021. január végén - miután megvásárolta a vonatjegyét - a kaposvári vasútállomás környékén tartózkodott, amikor felfigyelt az ittas állapotban lévő sértettre. A vádlott beszédbe elegyedett a férfival, akit megsajnált, cigarettát és némi szeszes italt vett neki, majd miután az alkoholt közösen elfogyasztották, visszaindult a vasútállomás felé. A vádlott azonban útközben észrevette, hogy nincs meg a vonatjegye, és úgy gondolta, hogy azt a sértett vette el tőle, ezért a férfi után indult. A vádlott miután megtalálta a férfit, indulatosan felszólította, hogy a vonatjegyet vagy annak árát adja vissza neki, a sértett azonban tagadta, hogy nála lenne a jegy.

A vádlott ekkor kirívóan erőszakos módon, a nyílt utcán bántalmazni kezdte a sértettet, akit előbb bakancsa talpával nagy erővel fejbe rúgott, majd több alkalommal ököllel mellkason ütött úgy, hogy a sértett az elfogyasztott szeszes italoktól ekkora már heveny alkoholmérgezéses állapotban volt, így esélye sem volt védekezni.

 

A vádlott a bántalmazással csak akkor hagyott fel, amikor erre több járókelő felszólította, illetőleg egyikőjük kihívta a rendőrséget is. A sértett – akitől a vonatjegy egyébként a rendőri intézkedés során sem került elő - a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, az orrcsont darabos törésével járó sérülést szenvedett el.

 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: