2021. 05. 13., csütörtök, 10:53

Pünkösd után lehet meg az 5 millió beoltott, jövő héten döntenek az enyhítésekről

Megtartotta csütörtökön a szokásos Kormányinfót Gulyás Gergely.

Megkezdődött a 16-18 év közötti regisztrált fiatalok oltása a Pfizer vakcinákkal - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Összesen 96 ezer fiatal jelentkezett, viszont a megmaradt Pfizer vakcinákat is eloltják a napokban, így további 144 ezren kapnak behívást oltásra SMS-ben a napokban. Gulyás szerint azokat fogják behívni akik a legrégebben regisztráltak de még nem kerültek sorra.

Hétfő reggeltől Pfizerre pályázhatnak a 16-18 éves regisztráltak

Hétfő reggeltől Pfizerre pályázhatnak a 16-18 éves regisztráltak

Ma reggeltől már a regisztrált 16-18 évesek is foglalhatnak online időpontot, így a Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály nevezhet be, a többiek a Sinopharm, AstraZeneca vagy Szputnyik trióból választhatnak továbbra is.

Előreláthatólag a pünkösd utáni héten érjük el az 5 millió beoltottat, így a jövő heti kormányülésen már döntés születik a további enyhítésekről.

 

Annyi már most biztos, hogy május 28-tól az oltásszámoktól függetlenül korlátozások nélkül rendezhetnek lakodalmakat.

Hozzátette, ha valaki az EU, a NATO vagy az OECD tagállamaiban, Oroszországban vagy Kínában kap oltást akkor is kaphat magyar védettségi igazolványt. Erre szükség is lesz, hiszen Gulyás szerint viszonylag normális nyarunk lesz újra, viszont a védettségi igazolványra vonatkozó korlátozások augusztus végéig érvényben maradnak.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: