2021. 05. 12., Szerda, 11:33

Kalapács alá kerül egy gyönyörű festmény, válaszd ki te, melyik kaposvári alapítvány kapja az árát!

Nemrégiben egy megsüvegelendő kéréssel kerestek meg bennünket, mely akár hatalmas segítség is lehet egy arra érdemes kaposvári közhasznú alapítvány számára.

Az izgalmas ötlet a kaposvári Vatner Kft.-től érkezett, akik árverésre ajánlották fel kolléganőjük, Mikó Angelika egyik festményét. A cég vállalása továbbá, hogy a legnagyobb licit összegét megduplázza és ezt a szavazóközönség által kiválasztott alapítvány számára adományozza. Ilyen keringőre pedig nem mondunk nemet, így rögtön felkerestük Angelikát, hogy megmutassa nekünk a képét és meséljen kicsit nekünk a projektről.

Mióta foglalkoztat a festészet, mit kell tudni rólad?

Angi: - Őszintén szólva hobbiként nagyjából 15 éve kezdtem bele, de akkor még üvegfestéssel foglalkoztam leginkább. Először még csak magamtól tanulgattam és próbálkoztam, ám ahogy egyre jobban belemerültem és megismerkedtem ezzel az ággal, akkor már rajztanárokat is felkerestem. Volt hová fejlődni, hiszen tényleg a pálcikaemberkék szintjéről indultam, majd az évek és szakkörök során elsajátított mozdulatok segítettek engem oda, ahol most tartok. Ám mindmáig csak hobbiként, kikapcsolódásként tekintek rá, ez nem változott.

És a technikád?

- Az annál inkább, mint említettem üvegfestéssel kezdtem, majd később jöttek a vásznak, melyeknél vegyes technikákat alkalmazok.

Itt arra kell gondolni, hogy tényleg mindennel festek, amiben csak látok némi fantáziát, legyen az egy kés, egy bankkártya vagy épp papírtörlő. Magát az ecsetet igazából alig használom, a vászonra nyomom a festéket, majd azt dolgozom szét.

A szóban forgó kép is így készült?

- Igen, itt a Vatnernél merült fel, hogy mi lenne, ha az egyik festményemet árverésre bocsátanánk. Természetesen belementem, főleg úgy, hogy a befolyt összeget egy kaposvári alapítványnak vagy egyesületnek adományozzuk, úgyhogy nekiláttam. Maga a téma mint látod New York, bár eddig inkább a természet, és a virágok voltak a fő irányvonalam, a városi arculat, a terek is mindig mozgatták a fantáziámat, különösen ez a város. Több ilyen látkép is kering a neten, ezekből merítettem ihletet és alkottam meg nagyjából 1 hónap alatt ezt a festményt.

Itt azért nem a zöld színen és a környezeten volt a hangsúly.

- Nem, ezt a vonalat ezúttal elhagytam. Kicsit sötétebb tónusra váltottam, ebben is inkább a kék és a lila árnyalatival játszottam, ezeket érzem most én is a leginkább közel magamhoz. Újdonságként hatott számomra is a városias téma, nem voltam benne túlságosan jártas, ám a visszajelzések alapján elég jól sikerült megvalósítanom az elképzeléseket.

Te személy szerint mely alapítványnak ajánlanád fel a szóban forgó támogatást?

- Szerintem sok olyan egyesület vagy alapítvány van Kaposváron akiknek megsüvegelendő a munkássága, és minden forint számít. Hozzám közelebb állnak az állatvédő vagy természetvédő szervezetek, de ezt majd az olvasóitok eldöntik természetesen.

Azt, hogy a képért hamarosan induló aukcióból befolyó összeg hová kerüljön Ti döntitek el.

Az alábbi listában felsorolt kaposvári alapítványok és egyesületek közül szavazzatok arra, amelyiknek örülnétek, ha a támogatást kapná!

Szavazni május 21. péntek 20 óráig lehet!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: