2021. 05. 10., hétfő, 14:29

Egész nyáron ünnepel majd Balatonlelle - Hatvan kilós harcsát is sütnének rekordkísérletként

30 éve vált külön Balatonboglártól Balatonlelle, így utóbbi településen egy kulturális programsorozattal ünneplik a három évtizedes önállóságot.

A programsorozat a tervek szerint év végéig kitartana és június 5-én kezdődne, a Szalay nappal. Ezt a mai művelődési házként üzemelő, régi Szalay-kúriában tartanák, mely otthont ad az Afrika múzeumnak: itt felelevenítik majd a nemesi életet a kulturális rendezvény alatt, de vadászkutya- bemutatót is tartanak illetve többfogásos Szalay menüt kóstolhatnak végig a látogatók a lellei vendéglátósok jóvoltából.

 

Ezután július 2-a és 4-e között, a Juliális fesztivált rendezik meg, amikor egy Guinness-rekord kísérlettel is megpróbálkoznak: egy hatvan kilogrammos harcsát szeretnének megsütni faszénen, egy mesterszakács irányításával. Rózsa Gábor már 2011-ben beírta a települést a Guinness- rekordok könyvébe, amikor is 7500 adag halászlét készített el. Idén „csak” kétezer adag van tervben.

 

Október elején egy tematikus, TÖKéletes napot tartanak a Balaton-parti településen, október 10-én pedig a Balatonlelle30 című helytörténeti kiállítást nyitják meg.

 

Ez utóbbi az elmúlt 30 év legkiemelkedőbb, legmeghatározóbb pillanatait mutatja be.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: