2021. 05. 10., hétfő, 08:54

Hétfő reggeltől Pfizerre pályázhatnak a 16-18 éves regisztráltak

Ma reggeltől már a regisztrált 16-18 évesek is foglalhatnak online időpontot, így a Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály nevezhet be, a többiek a Sinopharm, AstraZeneca vagy Szputnyik trióból választhatnak továbbra is.

Az online időpontfoglaló az eeszt.gov.hu oldalon zajlik, hétfő reggeltől pedig már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak foglalni, erről ma a regisztrált fiatalok SMS-t is kapnak. Az időpontfoglalásra és az oltásra azok a fiatalok jogosultak, akik érvényesen regisztráltak, május 18-ig betöltik a 16. életévüket illetve idén betöltik a 18. életévüket. Rájuk kicsit más szabályok érvényesek, az oltásra vinniük kell:

  • kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot,
  • kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról,
  • TAJ-kártyát,
  • személyi igazolványt

 

A Pfizer oltásra ennyien pályáztak Kaposváron, mikor egy napra volt rá lehetősége bárkinek

Megírtuk, hogy nincs tömeg, elözönlötték a kaposváriak az oltópontokat

Megírtuk, hogy nincs tömeg, elözönlötték a kaposváriak az oltópontokat

Kicsivel több, mint 1 órája számoltunk be róla, hogy Kaposváron nem túl nagy az érdeklődés az oltópontoknál a mai tömeges oltás során, erre mindenki megindult a kórházhoz.

Fontos, hogy a Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud regisztrálni, a többi regisztrált pedig továbbra is válogathat a Sinopharm, AstraZeneca és a Szputnyik vakcinái közül. Ha az oltás időpontja tanítási napra esik, akkor azt az oltáskor kapott papírral igazolhatják a diákok a hiányzást.

Regisztrálni ITT, az oltásfoglaló ITT, a szülői hozzájáruló nyilatkozat ITT.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: