2021. 05. 10., hétfő, 10:42

Segítséget ajánlottak, kávéfőzőt vittek, majd kirabolták idős szomszédjukat

Egészen elképesztő módon fosztott ki két férfi egy idős szomszédjukat. Először egy kávéfőzőt vittek neki, majd egyikük elbújt az asszony házában és megvárta, míg elalszik, aztán több százezer forinttal távozott. 

A Nagyatádi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat azzal a 77 éves Nagyatád környéki férfival és 47 éves, korábban erőszakos többszörös visszaesőként elítélt társával szemben, akik több százezer forintot zsákmányoltak a szomszédban lakó idős nőtől. A rablás miatt kiszabott fegyházbüntetéséből az elkövetés előtt néhány hónappal szabadult férfi 2020 áprilisában megismerkedett az idős, faluban élő vádlottal, akinek előadta, hogy vidékre akar költözni, ezért a férfi néhány napra befogadta, hogy a környéken házat keressen magának.

Később azonban kiderült, hogy a fiatalabb vádlottnak nincs pénze, ezért 2020 májusában elhatározták, hogy kifosztják a szomszédban lakó idős asszonyt. Ennek során közösen felkeresték sértettet, beszélgetni kezdtek vele, majd amikor kiderült, hogy az asszonynak elromlott a kávéfőzője, az idősebbik vádlott még a saját, használaton kívüli „kotyogósát” is odaadta neki. A kávéfőzőt az asszony ki akart fizetni, és ekkor fedte fel a vádlottak előtt, hogy hol tartja az értékeit.

 

A vádlottak pénz megszerzése érdekében az esti órákban visszatértek: az idősebbik vádlott gyógyszert kért az asszonytól, ezidő alatt társa belopózott a házba és elbújt, majd amikor az asszony tévénézés közben elaludt, a korábban kifigyelt rejtekhelyről észrevétlenül magához vette a sértett több százezer forintnyi készpénzét. A vádlottak ezután megosztoztak a zsákmányon, majd a fiatalabb vádlott távozott is a faluból. A nagyatádi nyomozók azonban gyorsan felderítették az elkövetőket, a fiatalabb vádlott ráadásul egy Budapest környéki rablás miatt időközben ismételten letartóztatásba került. A rendőrök gyors intézkedésének eredményeként az idős vádlottól az eltulajdonított pénz egy része is megkerült.

 

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az idősebb, büntetlen előéletű és a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben felfüggesztett börtön, míg többszörös és különös visszaesőnek minősülő társával szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: