Újra fel kell fedezniük a fiataloknak a fitnesz szépségét - Nyári Fitnesz Tábort indítanak Kaposváron

2021. 05. 10., Hétfő, 14:42

Újra fel kell fedezniük a fiataloknak a fitnesz szépségét - Nyári Fitnesz Tábort indítanak Kaposváron

A lehetőségekhez mérten idén is szervez nyári tábort a Bakó-Sas Fitnesz SE Kaposváron, melyre három különböző turnusban várják a jelentkező lányokat már 4 éves kortól. A járványhelyzet alatt a szigorítások és előírások miatt csökkent ugyan a létszámuk, ám az egyesület elnöke szeretné újra vonzóvá tenni ezt a rendkívüli sportot a fiatal lányok számára.

A fitness célja, hogy helyes életmódra, egészséges táplálkozásra és rendszeres mozgásra nevelje a fiatalokat, megismerkedhessenek nem csak az egyéni, de a csapatsportok szépségeivel, nehézségeivel, a versenyzés kihívásaival és a győzelem mámorával egyaránt. Mindezen szempontokat szem előtt tartva alakult meg Kaposváron a Bakó-Sas Fitnesz SE, mely azóta is töretlenül gyűjti a sportág szerelmeseit a környékről. Az egyesület vezetője Médea 20 éve foglalkozik már Kaposváron fitnesszel, két szövetségben is versenyezteti apróságait, akik 4-5 éves kortól kezdődően egészen felnőtt korig tanulhatnak a keze alatt, versenyezhetnek egyéniben vagy akár csapatokban is.

- A járvány ahogy mindenkinél, nálunk is éreztette a hatását - kezdte Médea. A 4 csoportból sajnos csak a leigazolt sportolók tudtak visszajönni, de a jelenlegi létszám így is 40-45 fő, amit szeretnénk ismét a duplájára növelni újabb csoportok indításával, a jelenlévők mellett természetesen várjuk az új jelentkezőket is. Szeretném újra felhívni a helyi és környékbeli fiatal lányok figyelmét a sportág szépségeire és előnyeire, hogy mennyi minden pozitívumot tartogat magában minden képviselője számára. Ezért is szervezünk idén újra Nyári Fitnesz Tábort, hogy még többen megismerhessék a sportágat és egyesületünk munkásságát.

- A tábor három turnusban fog zajlani, először június 21. és 25. között, majd június 28. és július 2. között, végül pedig augusztus 23. és 27. között várjuk a fiatalokat.

Fontos kiemelni, hogy a táborba a kezdőktől a versenyzőkig tényleg bárki jöhet, végig különböző, differenciált oktatásban vesznek majd részt, így a kezdők és a komolyabb érdeklődők is megtalálják a maguk helyét.

- Lesz itt minden, ami egy táborban szükséges, játékok, ügyességi feladatok, képességfejlesztő gyakorlatok és természetesen edzések, melyeket kombinálva az a célunk, hogy még sokoldalúbb képzést adjunk a gyermekeknek, melyből el tudnak majd mozdulni a fitness irányába is.

- Mondanom sem kell, a fitness segít a lányok mozgáskoordinációján, tartásán, képzik készségeiket, megszeretik a sportot amely a mai világban már rendkívül fontos. Ennek eredményeképp elmozdíthatjuk a fiatal korosztályt ebből a mozgásszegény életmódból egy aktív, mozgással teli életmód felé, ráadásul mindezek során erős kapcsolatok, barátságok is fűződhetnek, hiszen a tévhitekkel szemben ez nem csak egyéni, hanem csapatsport is.

- Mindezt pedig megismerhetik a kezdők, vagy feleleveníthetik a haladók a tábor során amely egész napos elfoglaltságot biztosít a fiataloknak, reggel 8-9-től egészen délután 4-5-ig tartanak minden nap a programok, amelyek edzésekből, foglalkozásokból, szabadidős tevékenységekből és apróbb meglepetésekből állnak majd.

Jelentkezni a Nyári Fitnesz Táborba május 31-ig illetve július 31-ig lehet, a 06 20 340 4295-ös telefonszámon és a medea@bakosasfitness.hu e-mail címen lehet.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: