2021. 05. 10., hétfő, 15:39

Ők a legdrágább magyar bűnözők jelenleg - Akár milliónyi vérdíj ütheti a markát a nyomravezetőnek

A magyar bűnözők top 50-es listáján - melyen márciusban még két somogyi arc is szerepelt - kiemelt szerepet kapnak a nyomravezetői díjjal jelölt bűnözők, őket szeretné leginkább rács mögött látni a rendőrség. A hazai nyomravezetői díjak a nyugati országokéhoz képest alacsonyak, de a leveszélyesebb szökevényekért így is bezsebelhet az informátor akár egymillió forintot is. Jelenleg 7 személy szerepel a listán, akiknek vérdíjat tűztek ki a fejére. Lássuk, kik és miért érdemelték ki ezt a megtiszteltetést!

Plank Zoltán - 1 millió forint

 

A vérdíjat az kapja, aki az elfogását segítő információt ad a rendőrségnek. Plank Zoltán ellen rablás és egyéb bűncselekmények – köztük emberölés kísérlete – miatt a Fővárosi Főügyészség bocsátott ki elfogatóparancsot csaknem hat évvel ezelőtt, 2016. augusztus végén. Ugyancsak rablás miatt adott ki ellene elfogatóparancsot a Budai Központi Kerületi Bíróság is 2016 szeptemberében. Testi sértés miatt is körözik 2018 júniusa óta a a Fővárosi Törvényszék elfogatóparancsa alapján. Plank Zoltán társaival 2014-ben két kínai férfit rabolt ki, akikkel tűzpárbajba is keveredtek. Három társát elfogták a rendőrök, ő azonban a 400 milliós zsákmánnyal együtt köddé vált. Plankot azzal is gyanúsítják, hogy bérgyilkosokat küldött egyik üzletfelére. A halottnak hitt célpont túlélte a késelést, és megnevezte a feltételezett megbízót a rendőröknek.

 

Tóth Lajos - 1 millió forint

 

A két rablási ügy miatt körözött szabadbattyáni Tóth Lajos ellen először 2013-ban, majd 2014-ben adott ki európai elfogatóparancsot a Székesfehérvári Törvényszék. Tóth Lajost azért is keresik, mert nem vonult be a börtönbe letölteni a rá kiszabott szabadságvesztést. 

 

Fodor Szilárd - 300 ezer forint

 

Fodor Szilárdot is jogerősen szabadságvesztésre ítélték korábban sikkasztás miatt, ennek letöltése végett adott ki ellene elfogatóparancsot a 2019 szeptemberében a Tatabányai Törvényszék, emellett még 2018 májusában bocsátott ki ellene elfogatóparancsot csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság. 

 

Egri Norbert - 200 ezer forint

 

Egri Norbertet csalás miatt ítélte el a bíróság jogerősen, azonban nem kezdte meg a kiszabott szabadságvesztés büntetésének letöltését. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője tűzött ki nyomravezetői díjat a fejére. A díj annak fizethető ki, aki Egri Norbert felkutatását olyan közvetlenül elősegítő információval szolgál, ami az elfogását eredményezi. A nyomravezető személyét a rendőrség bizalmasan kezeli.

Török Zsolt - 200 ezer forint

 

Török Zsoltot öt költségvetési csalási ügy és két csalási ügy miatt is körözik a közokirat-hamisítás bűntett elkövetése mellett. A Kecskeméti Törvényszék, majd a Nyíregyházi Főügyészég, illetve a Nyíregyházi Járásbíróság is kiadta ellene a nemzetközi elfogatóparancsot.

 

Kiss Csaba - 100 ezer forint

 

A garázdaság és csalás miatt jogerősen elítélt Kiss Csaba sem kezdte meg szabadságvesztés büntetéseinek letöltését. Ellene a Szolnoki Törvényszék adott ki elfogatóparancsot még 2018 szeptemberében, illetve a Veszprémi Törvényszék is keresteti 2019 novembere óta.

 

Szél Tamás László - 100 ezer forint

 

Szél Tamás Lászlót költségvetési csalás miatt ítélték el, ám nem vonult be a börtönbe, ezért keresik őt 2016. szeptember vége óta a Zalaegerszegi Törvényszék elfogatóparancsára. 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: