2021. 05. 07., Péntek, 09:26

Még a Haltani Társaság elnöke sem találkozott olyan halszörnnyel, ami a Balatonon akadt horogra a héten

Élénk piros színű, hatalmas busát fogott egy horgász a Kis-Balatonból. A halnak nemcsak a színe, a mérete is meghökkentő, 135 cm, 54 kilós. A horgász 10 perc fárasztás után ruhástól ment be érte a vízbe, így sikerült a partra húzni. 

Harka Ákos, a Magyar Haltani Társaság elnöke szerint a busák nagyon könnyen bevérezhetnek, ez magyarázhatná a különleges színt, de ennyire extrém árnyalatú planktonevővel még egyszer sem találkozott. A további elemzéshez egy busaszakértőt is bevon. Csejtei Endre, a különleges busa elejtője így számolt be a fogásról a Pecaverzum.hu-nak:

Szerdán délután mentünk ki pecázni egy gyerekkori barátommal. Három órát voltunk kint mindössze. Vihar előtti időszak volt, nagyon erős széllel. Először feeder bottal horgásztam, de a szél miatt nem nagyon lehetett a kapást meglátni, ezért módszert váltottam. A feeder helyett egy harcsázó botot szerelt fel, és gilisztával csalizott.

„Egyszer csak szépen lassan elindult a zsinórom. Folyamatos húzást éreztem, és amikor megakasztottam, majdnem úgy tűnt, mintha valamibe beakadtam volna. Az volt a szerencsém, hogy mivel harcsázni készültem, egy viszonylag erős, hetvenkilós szakítószilárdságú fonott zsinórral horgásztam. Viszonylag gyorsan kijött a hal, tíz percig fárasztottam, nagyon nagy ellenállást nem tanúsított. Ezen a szakaszon a vízpart olyan sekély, hogy megszákolni nem is tudtuk a busát, be kellett mennem érte a vízbe.”

Gratulálunk a fogáshoz!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: