2021. 05. 07., péntek, 09:33

Nem élezték meg a fejszéjét, ezért dühében áramszünetet okozott az utcában

A 26 éves férfi két ismerősével is próbálta megéleztetni a fejszét, de egyik sem tudott neki segíteni, ezért megrongált két villanyelosztó dobozt, így közel 30 házban okozott ezzel áramszünetet.

A beszámítási képességében közepes fokban korlátozott vádlott 2020 októberében fát akart hasogatni egy Marcalihoz közel eső községben, azonban életlennek találta fejszéjét, ezért felkereste ismerősét, hogy élezze meg.

 

Az ismerős - eszköz hiányában - nem tudott segíteni a férfinak, aki így tovább indult egy másik falubelijéhez. A vádlott út közben szándékosan ráütött a fejszével az utcán lévő, betonoszlopra szerelt villanyelosztó dobozra, ami behorpadt és az ütés erejétől a benne lévő kapcsoló lekapcsolt, ezáltal az áramellátás 12 fogyasztónál megszűnt.

A terheltet másik ismerőse azzal küldte haza, hogy majd másnap menjen vissza, amit a férfi tudomásul vett és otthona felé vette az irányt. A vádlott ez alkalommal is rácsapott a fejszével egy villanyelosztó dobozra, ami miatt 17 újabb fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás.

 

A férfi végül otthona előtt próbálta meg a betonon húzva megélezni fejszéjét, amivel édesanyja felszólítására hagyott fel. A vádlott az elosztó dobozok megrongálásával összesen 112.000 forint kárt okozott.

 

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott a férfival szemben.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: