2021. 05. 06., csütörtök, 13:31

Végre eltűnik a siófoki Ezüstpartot kettévágó kerítés

A siófoki Deák Ferenc sétányon, egy használaton kívüli üdülő előtti területen hosszú évek óta zárta el az utat egy kerítés, a helyiek és a nyaralók is egyaránt régóta szorgalmazták, hogy nyissák meg a területet, és végre végig lehessen sétálni a sétányon.

Először 2013-ban kérte a képviselő-testület, hogy az állami tulajdonban álló épületet helyezzék át az önkormányzat tulajdonába, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. el akarta árverezni az egykori üdülőt.

 

A következő év elején a polgármester újra kérvényezte az ingatlant, vagy legalább az ahhoz kapcsolódó sétány ingyenes átadását. Ezután évekig húzódott az ügy, és még tavaly novemberben is arról volt szó, hogy marad állami tulajdonban, a vagyonkezelő pedig azt javasolta a polgármesternek, hogy a város kezdeményezze a parti sáv ingyenes használatba adását.

 

Célegyenesben… Munkatársaim tájékoztatása szerint 2012-t írtunk, amikor az akkori városvezetés első alkalommal tett egy...

Közzétette: Dr. Lengyel Róbert – 2021. május 4., kedd

 

A Balaton-parti város polgármestere most aláírta az állam képviselője által már ellenjegyzett ingyenes használati megállapodásról szóló szerződést, így hamarosan megtörténik a terület adás-vétele, azután pedig végre lebontják a kerítést, így szabadon átjárhatóvá válik az Ezüstpart.

 

Végre!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: