2021. 05. 06., csütörtök, 09:13

Kitört a tortamánia a járvány alatt! - Dupla annyit sütünk mint előtte

Soha nem készült még annyi süti és torta a magyar háztartásokban, mint a koronavírus idején, és könnyen elképzelhető, hogy a lelkesedés az éttermek újranyitásával sem huny ki teljesen.

A tízmillió pék országa leszünk! – mondogatták sokan már a járvány tavalyi kitörésekor. Nem is tévedtek nagyot, hiszen soha nem volt még olyan népszerű az otthoni sütés, mint a karantén ideje alatt. Amíg a kedvenc cukrászdánk zárva tartott, a konyhai feladatok lekötötték azokat, akik nem tudtak mit kezdeni a rengeteg szabadidővel – arról nem is beszélve, hogy közös elfoglaltságot adtak az egész családnak.

 

Közös elfoglaltságot ad az egész családnak

Az új hobbi megjelenését egyértelműen tükrözik a számok is: a Google keresési trendjeiben láthatjuk, hogy tavalyhoz képest 25 százalékkal nőtt azoknak a száma, akik receptek után kutakodnak az interneten. Rekordforgalmat produkáltak a konyhai eszközöket kínáló webshopok is.

 

Egyre szívesebben és többször állunk neki otthon tortát sütni

Az elmúlt évben közel 45 százalékkal nőtt az oldal látogatóinak száma, és több mint duplaannyian vásároltak nálunk, mint tavaly – mondta el egy kaposvári kellékbolt tulajdonosa. 


A magyarok ezen felül nagy kedvvel vetették bele magukat a sütigyártásba is: erre utal, hogy jól fogynak a bagett, a macaron és az amerikai fánk készítéséhez szükséges sütőformák, de a sajtos rúd kiszúró rács is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: