2021. 05. 06., csütörtök, 11:40

Augusztusig biztosan maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a Kormányinfó keretein belül Gulyás Gergely, aki a védettségi igazolványokról, érkező vakcinákról és a határátlépésről is beszélt.

A harmadik hullámot sikerült megtörni - jelentette ki Gulyás majd hozzátette, a szabadság még nem teljes, de aki beoltatja magát, az visszakaphatja a megszokotthoz közeli életét. 

Kiderült az is, hogy a járványügyi korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek augusztusig biztosan fennmarad.

Az oltás továbbra is önkéntes, viszont akinek nincs védettségi igazolványa az nyár végéig biztosan nem mehet moziba, színházba, éttermek belső tereibe, szállodákba vagy sporteseményekre.

Tovább lazítanak: plusz egy óra kijárási, nyílnak az éttermek belső terei

Tovább lazítanak: plusz egy óra kijárási, nyílnak az éttermek belső terei

Amikor a beoltottak száma eléri a négymilliót, új intézkedések lépnek életbe. Ezen intézkedések jelentős része védettséghez (védettségi igazolványhoz) kötött.

Gulyás beszélt az érkező vakcinákról is, így kiderült, hogy a héten még nem sok Moderna és Pfizer lesz elérhető, viszont a következő időszakban heti 120-180 ezer adag érkezik ezekből, így majd első oltásként be is tudják őket adni.

Lehetővé teszik még azt is, hogy a határt átlépve nem csak azok nem kapnak karantént, akiknek van védettségi igazolványa, hanem a vele utazó kiskorúak sem.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: