2021. 05. 05., szerda, 11:33

Védettségi igazolvánnyal rendelkező nagymamát is lehet már kölcsönözni a tapolcai könyvtárban

Az új szabályok értelmében különböző helyeket, mint például mozit, színházat, vagy éppen könyvtárat a 18. éven aluli fiatalok csak felnőtt kísérővel látogathatnak. Függetlenül a szabály logikájától, érdemes megnézni, mit talált ki a tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum!

A tapolcai Wass Albert Könyvtár és Múzeum tett közzé egy igencsak érdekes, de annál találóbb posztot a facebook oldalukra. Ebben azt írják, hogy az intézményt hétköznap (kedd és péntek között) 14-18 óra között látogató 18 éven aluli fiatalokat a helyi Tapolcai Nőklub védettségi igazolvánnyal rendelkező önkéntes nagyijai kísérik majd a könyvtárba.

 

Sikerült telefonon elérnünk az intézmény igazgatóját, Dr. Décsey Sándort, aki elmondta, hogy a november 11-óta tegnap nyithattak ki először, és mint igazgató ő vállalta elsőkörben azt a feladatot, hogy a beléptetésnél ellenőrzi a védettségi igazolványokat. Azonban érkezett több fiatalkorú is, akik vagy kölcsönözni szerettek volna, vagy visszahozni könyveket, viszont mivel egyedül érkeztek, ezért nem mehettek be a jogszabály miatt az épületbe. Ekkor merült fel az igazgatóban, hogy ezt a problémát valahogy orvosolni kell, hiszen egy 12 vagy egy 15 éves fiatal már nem biztos, hogy szülői kísérettel érkezne a nekik kialakított gyerekkönyvtárba. Mivel a jogszabály nem kötelezi a fiatalkorúakat, hogy kizárólag hozzátartozóval léphetnek be, ezért még tegnap este felvette a kapcsolatot a Tapolcai Nőklubbal, hogy a segítségüket kérje ennek az ügynek a megoldásában.

Hétfő estére már meg is szerveztük az egész folyamatot. A mai naptól a Nőklub védettségi igazolvánnyal rendelkező tagjai, akik jellemzően nyugdíjas hölgyek, kétóránkénti váltással vállalták, hogy a könyvtárhoz egyedül érkező fiatalkorúakat elkísérgetik az épületen belül. Így pedig végre használhatják a gyerekek a számukra létrehozott gyerekkönyvtárat. Nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy létszámú és jól működő civil szervezettel dolgozhatunk együtt.

- mondta el nekünk Dr. Décsey Sándor igazgató.

Ahogy mondani szokás, így kell ezt csinálni! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: