2021. 05. 03., hétfő, 14:37

Tarolt Portugáliában az új magyar horrorfilm

A Post Mortem a legjobb rendezés mellett a legjobb forgatókönyvért járó díjat is elnyerte a 41. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztiválon.

A Bergendy Péter rendezte horrorfilm szereplőgárdájában megtalálhatóak olyan húzónevek, mint Klem Viktor, Schell Judit, Anger Zsolt, vagy Reviczky Gábor. A Nemzeti Filmintézet támogatásával készült mozifilm forgatókönyvét Zánkay Piros írta, Bergendy Péter és Hellebrandt Gábor, kreatív producer története alapján. A portugáliai Portóban megrendezett fesztivál fő versenyprogramjában, a Fantasztikus Filmek versenyében két díjat is bezsebelt a magyar alkotás.

 

A történet szerint a spanyolnátha idején, 1918 telén egy frissen leszerelt katona, a fiatal vándorfotós, Tomás (Klem Viktor) járja az országot, és halottakról készít egy utolsó fényképet a családjukkal együtt. Egy kislány (Hais Fruzsina) elhívja a kis falujukba, ahol szokatlanul sok a halott és megszaporodnak a természetfeletti jelenségek is. A fotós és a kislány együtt akarják kideríteni, hogy mi zajlik a háttérben, de minden tettükkel egyre veszélyesebbé válik a helyzet és dühösebbek lesznek a kísértetek.

A komor történetet hűen tükrözve kíséri végig a nyomasztó hangulat, és hazai filmekben ritkán használt látványelemek a film színvonalát.
 

A Post Mortem várhatóan idén ősszel kerül a mozikba.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: