2021. 05. 03., hétfő, 09:44

78 éves beteg férfire és 70 éves feleségére támadtak rá saját házukban

A 60 éves férfi azért támadt rá az idős párra, mert azok összevesztek az anyjával. A férjet ütötte és rúgta, míg az asszonyt nekilökte a kertkapunak, de ekkor maga is elesett, csak ezután ment haza az agresszív férfi. 

A 78 éves szívbeteg férfi és 70 éves, súlyosan mozgáskorlátozott, csak mankós bottal járni képes felesége, valamint a vádlott édesanyja között 2020 áprilisában szóváltás alakult ki. Az esetről a vádlott is értesült, és másnap megjelent a sértettek házánál azért, hogy megtorolja a történteket. Itt trágár módon bekiabált az idős férfinak, akit – alighogy kilépett az utcára – egyből ütni kezdett, amitől a legyengült fizikai állapotban lévő sértett a földre esett.

A vádlott a földön fekvő sértettet is tovább ütötte-rúgta, amit észlelt a sértett felesége és a házban tartózkodó unokája is, akik az idős férfi segítségére siettek. Ennek során a jogos védelmi helyzetben lévő asszony a mankós botjával kis erővel megütötte a vádlottat, míg az unoka megpróbálta hátulról átkarolva elhúzni a férfit. A vádlott azonban kiszabadult az unoka fogásából, és az idős asszony ellen fordult, akit nekilökött a kerítéskapunak, de az erőkifejtéstől maga is elesett, ezután pedig távozott a helyszínről. A sértettek közül az idős férfinak a bántalmazás következtében mellkas és hasfal sérülése, míg feleségének mellkas zúzódása keletkezett, melyek könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülések.

 

Az ügyészség a Barcsi Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetett előéletű vádlottal szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy korábbi felfüggesztett fogházbüntetésének végrehajtását is rendelje el.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: