2021. 04. 30., Péntek, 14:52

5 nap alatt 24 tonna szemetet szedtek össze a közútkezelő munkatársai Somogyban

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavaszi hulladékgyűjtési kampánya alatt 650 tonnányi szemetet szedtek össze április 12. és 16. között. A közútkezelő 94 mérnöksége közel 1500 helyszínen, egymástól eltérő útszakaszon, csomópontban és pihenőhelyen szedte a szemetet.

Kevesebb mint egy hét alatt közel 650 tonna szemetet szállítottak el hivatalos hulladék lerakóhelyre, hulladékkezelő központba. Összesen csaknem 49 ezer munkaórát fordítottak rá a szemétszedésre, a legtöbb hulladékot Pest, Fejér és Borsod-Abaúj-Zemplén megye országos útjai mellőli területéről gyűjtötték össze.

Somogy megyében összesen 24,04 tonna szemetet gyűjtöttek, ami az egyik legkevesebb a többi megyéhez viszonyítva.

A legjellemzőbb az autókból kidobált szemét volt, úgymint a PET palack, cigis doboz, élelmiszer csomagolások, fém üdítős dobozok. Ezzel a típusú hulladékkal leginkább a nagy forgalmú utaknál és autópályáknál vívnak szélmalomharcot a szakemberek. Illegálisan lerakott szemetet többnyire földutak mentén, hóvédő erdősávok mögött, vagy éppen kukák mellé halmozva szedtek össze a közútkezelő alkalmazottai. Háztartási gépek, építési törmelék, zöld hulladék, gumiabroncs is szép számmal volt a kidobott hulladék között, de jellemző a veszélyes hulladék és az állati tetem is.

Van még mit tanulnia az emberiségnek...

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: